Момчета (12): Нови две загуби за първия отбор и последно място в група А на регион „Добруджа“

Баскетболистите до 12 години на БК Шумен претърпяха нови две загуби на последния турнир от регионалното първенство в група А на регион „Добруджа“ провел се в Русе. Нашият тим отстъпи на Дунав Русе с 49:71 и на Черно море Тича с 42:90. Шумен завършва на последно място след шеста поредна загуба и по този начин ще чака да се реши какъв ще е формата за разпределение на местата в зона „Добруджа“ през пролетния полусезон.

В първия мач за деня Шумен се изправи срещу домакините от Дунав Русе. През първата четвърт нашият тим игра страхотен баскетбол – успявахме да завършим голяма част от нападенията си с кош, предизвикахме русенци да извършат много грешки в своите атаки и спечелихме частта с 18:8. За съжаление сценарият от предишните двубои на Шумен се повтори и в този мач, при излизането си на терена втората петица допусна множество грешки – пропуснати стрелби под самия кош на противника, грешки при изнасяне на топката в предно поле, противниковите играчи често остава неохранявани в нашето поле и реализираха лесни точки. Русенци бързо стопиха преднината ни и натрупаха хубав аванс. Второто полувреме повтори сценария, въпреки добрата игра на първата петица, която не позволи на русенци да натрупат по-голяма преднина, втората петица отново разочарова и в последната четвърт Дунав доминираха развитието на терена, като се поздравиха с убедителен успех 71:49 в тяхна полза.

Във вторият двубой срещу Черно море Тича, треньорът на момчетата Андрей Джамбазов реши да смени тактиката и пусна по-слабата петица на Шумен срещу по-силната варненска петица – съвсем логично „моряците“ натрупаха солиден аванс за една четвърт, 29:8. Силната петица на БК Шумен отново показа добра игра и във втората четвърт нашите успяха да намалят преднината на варненци до 12 точки след доста откраднати топки и успешно завършени бързи атаки. За съжаление в самия край на частта младите играчи на Черно море се вдигнаха и за 2 минути отново качиха преднината до 20 точки, но все пак Шумен спечели частта с минималното 15:14. Въпреки, че Джамбазов отново размени петиците и този път нашата силна петица игра срещу силната петица на Черно море, разликата продължи да се качва. В последната четвърт варненци играха съвсем освободено, продължиха да трупат аванс и се наложиха с категоричното 90:42.

След изиграването на последния 6-ти кръг победител в този етап на надпреварата в регион „Добруджа“ е Черно море Тича, които имат същия актив като Доростол Силистра, но заради повече отбелязани точки в прекия двубой заемат първото място, респективно втори са силистренци, трети Дунав, а нашият тим е четвърти. Следете сайта ни и Фейсбук страницата, за да разберете, кога ще поднови участието си БК Шумен, за кои места ще се състезава и срещу кои отбори.