Момчета 12 с две победи в заключителния етап

Първият отбор на БК Шумен при момчета 12 се поздрави с две победи на последния турнир от заключителния етап в регион „Добруджа“ за разпределение на местата от първо до пето. На провелия се днес турнир във Варна момчетата на Андрей Джамбазов се наложиха над Черно море Порт-2 с 54:37, а след това победиха в истинска битка Дунав Русе с 38:33. Така нашият тим завоюва престижното трето място в тази възрастова група. Шампион стана първият отбор на Черно море Порт, а втори остана Доростол Силистра.

В първия мач за деня Шумен се изправи срещу втория отбор на Черно море Порт. Нашите започнаха мача силно и след добра първа част поведоха в резултата. Втората петица върна малко газта, но „моряците“ така или иначе не успяха да ни догонят в резултата. През второто полувреме Аксел Кадир и Никола Любенов организираха добре играта на шуменци, които поддържаха разлика. В края на мача нашите явно намалиха темпото и позволиха на варненци да върнат част от разликата. Все пак се поздравихме с хубава победа – 54:37.

Вторият двубой срещу Дунав Русе се оказа пряк сблъсък за третото място. Първата петица на Шумен играеше със самочувствие и поведе в резултата. Втората част ще се запомни с многото грешки и на двата отбора, а резултатът вървеше кош за кош. Второто полувреме Шумен доказа, че е по-класният тим и след по-добра защита се откъсна в резултата, а до края Русенци така и не успяха да стопят разликата и се поздравихме с победа – 38:33.

Всички резултати и крайното класиране можете да видите в секция Резултати.