Момчета(14): Шумен с четири поредни победи в Елитна група

Момчетата на Шумен записаха четвъртия си успех в Елитна група – Изток. В отложен мач от 2 кръг на първенството шуменци приеха в зала „Младост“ отборът на Търговище и се наложиха с 66:53. Тази победа прати Шумен на второ място във временното класиране, където изместихме отборът на Делфин, който също е с 4 победи, но и мач по-малко.

Срещата между Шумен и Светкавица започна изключително равностойно. Двете първи петици се бяха захапали здраво в първата част и мачът вървеше кош за кош през цялата първа четвърт. „Светкавиците“ все пак взеха точка аванс преди на терена да излязат вторите петици. Във втората четвърт Шумен показа доминацията си. С отлична преса на цяло игрище домакините затвориха коша си за атаките на Търговище и ограничиха гостите до едва 2 точки в тази част. Нападението на шуменци работеше добре и Шумен се оттегли на почивка с 13 точки аванс.

През второто полувреме Шумен продължи да играе силно, като отново разчиташе на по-доброто си нападение. Силата на домакините бе играта под коша, където вземаха по-голяма част от борбите и стигаха до множество възможности за кош. Търговище обаче поправи мерника си в тази част и не позволи на шуменци да увеличат с много аванса си. Шуменските момчета влязоха с 18 точки аванс в последната част, което им даде спокойствие и увереност в победата, но и леко отпускане в играта. Светкавица показа, че е силен отбор и се опита да направи последен отчаян щурм, за да не загуби, но разликата бе твърде голяма и въпреки слабата стрелба на домакините в тази част, те запазиха аванс от 13 точки и се поздрави с успеха – 66:53.

Мачът с Берое от 7 кръг, който трябваше да се играе тази събота се отлага поради карантина на отбора от Стара Загора. Така следващият мач на Шумен ще е на 12 февруари – домакинство срещу отбора на Дунав Русе.