Шумен (14) завърши четвърти в група А на регион Добруджа

Момчета (14) на БК Шумен приключиха своето участие в редовния сезона на шампионата в регион Добруджа с две загуби. Въпреки добрата игра и хъса, с които влязоха в мачовете си, нашите възпитаници не намериха пътя към победата и така завършват на 4-то място в група А с актив от една победа и три загуби.
 
Първият мач от турнира бе срещу фаворита в групата Черно море Порт Варна, които до този момент бяха безапелационни срещу всички свои съперници. Мачът започна много нервно за шуменци и въпреки, че в първите няколко минути се държахме, варненци бързо направиха разлика в резултата. До края на срещата Черно море продължи да диктува събитията, главно благодарение на по-добрите си физически данни, които им позволиха да доминират в защита и под двата коша. Лесна победа за моряците с 88:24.
 
Вторият мач за деня бе срещу домакините от Доростол Силистра и бе пряк сблъсък за третото място. Двубоят започна равностойно за двата отбора, които си размениха няколко добри атаки. Втората четвърт, обаче се разви изцяло в полза на домакините, които освен че заиграха по-добре в защита, успяваха да реализират повечето от атаките си. Второто полувреме при над 30 точки разлика в полза на Доростол, нашите момчета се опитаха да обърнат срещата, но силите им стигнаха само да стопят разликата до 23 точки. Хубавото в този двубой бе, че отборът на Шумен показа комбинативна игра и схемите, които новият треньор Димитър Чанков се опитва да наложи проработиха в някои от атаките ни. Въпреки загубата с 46:69 Шумен показа израстване и се надяваме да продължават да подобряват играта си.
 
Очаквайте скоро и програмата за заключителната фаза на турнира, в която ще участва БК Шумен на страниците на нашия сайт в секция програми.