Юноши (17): Шумен остава непобеден в регион „Изток“

Шуменските юноши до 17 г. остават непобедени във финалната фаза на регион „Изток“ за разпределение на местата от 1 до 7. Във вторият турнир, който се проведе днес в Плевен, нашият тим се наложи категорично над Дунав 2007 Русе със 103:52 и над Тунджа Ямбол с 85:70. Шуменци имат 4 победи от 4 мача и делят 2 място с другия непобеден – Черно море Тича. Първи е отборът на Спартак Плевен с 3 победи и 3 загуби.

В първият мач днес Шумен се изправи срещу русенския Дунав 2007. Нашите юноши започнаха срещата вдъхновени и дори за миг не си помислиха да подценят съперника. 28:12 още в първата част показа, че шуменци ще контролират двубоя. Нямаше отпускане и във втората четвърт, когато просто не позволихме на русенци да си помислят, че могат да се върнат в мача и след 26:8, вече се знаеше къде ще отиде победа. След почивката Шумен отслаби защитата и Дунав стигна до 20 точки, но пък нашето нападение също играеше с лекота и записа 31 в актива си. Последната четвърт въпреки, че бе протоколна показа, че шуменци играят, за да се забавляват и завършиха мача с още 6 точки към аванса си – 18:12 за крайното 103:52.

Вторият двубой бе срещу Тунджа Ямбол, преди него и двата тима бяха с актив от 3 победи и без загуба. Това задължаваше шуменци да покажат най-силната си игра от началото на кампанията. Точно това се случи в първата четвърт. Шумен беше като ураган в нападение и вкара 30 точки срещу 15 на съперника. Отново силна игра в защита във втората четвърт, която Шумен взе с 22:12 и на почивката имаше комфортен аванс от 20 точки. Тунджа обаче показа, че е опасен отбор в третата четвърт и си върна 10 точки от изоставането след 22:12. В последната част от обаче Шумен отново играеше отлично в нападение и въпреки, че Тунджа също стреляше добре, нашия тим затвори мача с 85:70.

Последния турнир ще се проведе във Варна на 17 април. Съперници на Шумен ще са Черно море Тича и Ънстопабъл Добрич.