Юноши (17): Шумен с две убедителни победи на първия турнир в регион „Добруджа“

Юношите на Шумен до 17 г. записаха две победи на старта на първенството в регион „Добруджа“. В първия турнир, който се проведе в Шумен, нашият тим се наложи над Вълци Разград с 94:75, а във втория двубой победи Ънстопабъл Добрич с 68:43. Шумен и Черно море Тича разделят първото място с по 2 победи.

Първият двубой срещу Вълци Разград започна силно за шуменските юноши, които с много сили в защита си осигуриха преднина от 8 точки – 20:12. Във втората четвърт нападението бе силното оръжие за Шумен, който добави още 11 точки към аванса си след 31:20. В началото на второто полувреме шуменци решиха да затворят мача с нова порция добра стрелба – 28:17. Последната четвърт бе за Вълците, които се възползваха от отпускането в шуменските редици и върнаха част от изоставането си за самочувствие.

Във вторият мач срещу Ънстопабъл шуменци започнаха ударно и бяха ъснтопабъл (без спиране – от английски). Шумен взе първата четвърт с 23:3. Гостите от Добрич се съвзеха във втората четвърт и показаха много по-добра игра, особено в защита. Нашите юноши обаче пак си взеха частта дори само с точка – 14:13. Ънстопабъл продължиха да се борят и в третата четвърт, но шуменци не им позволиха да се върнат в мача и преди последните 10 минути си бяха осигурили 18 точки аванс. Добричлии взеха и последната четвърт с 21:18, но победата бе за Шумен – 68:43.

Следващият турнир ще се играе на 18 ноември в Добрич, а съперници на Шумен ще са домакините от Ънстопабъл и Черно море Тича.