Юношите на БК Шумен ще играят във финалната петица

Юношите (19) на БК Шумен извоюваха правото да се борят за разпределението на местата от 1 до 5 в тазгодишния шампионат на регион „Добруджа“. Възпитаниците на Янко Янков си свършиха работата на квалификационния турнир във Велики Преслав, който се проведе днес и спечелиха едно от двете места даващи право на участие във финалната петица. Класирането дойде след убедителна победа над Светкавица Търговище със 74:52. Мачът се разви изцяло в наша полза и въпреки отсъствието на един от лидерите на отбора Мирослав Денчев, който продължава да лекува контузия на коляното, шуменци показаха много повече баскетболни аргументи и логично се поздравиха с успеха. В края на мача на терена бяха пуснати кадетите, които се подготвят за важна квалификация след 3 дни също за влизане във топ 5 на регион „Добруджа“.

Във вторият мач срещу Дунав Русе, треньорското ръководство даде почивка на Наско Колев, който също доскоро лекуваше травма на глезена и повече минути записаха кадетите, което логично доведе до загуба с 59:78, но мачът беше без значение, тъй като преди това русенци бяха победили Светкавица и ги бяха изхвърлили от борбата за второто място. Така двата тима ще се присъединят към Доростол Силистра, Академик Варна и Черно море Порт Варна, за да определят кой ще е шампиона на регион „Добруджа“ за сезон 2015/16.

Първият турнир е едва след седмица на 30.01.2016 в Силистра и нашият тим се изправя срещу домакините от Доростол и Академик Варна. Цялата програма можете да видите в секция Програми.