Юноши(19): Доминацията на Черно море в Елитна група – Изток продължи и в Шумен

Юношите на Шумен отстъпиха на връстниците си от Черно море Тича в мач от 5 кръг на Елитна група – Изток. Тича спечели убедително двубоя със 112:38 и еднолично води във временното класиране. За Шумен пък това е четвърта загуба.

Срещата започна изненадващо равностойно. Двата отбора заложиха изцяло на нападението и кошовете следваха един след друг. Шуменските гардове показаха отлична стрелба от средно и далечно разстояние в тези първи минути, докато „моряците“ вкарваха основно в подкошието. В средата на частта обаче защитата на Черно море премина на друго ниво, а шуменските юноши не успяха да реагират. Поредица откраднати топки и бързи атаки качиха разликата над 10 точки за две минути. До края на частта Шумен не намери начин да спре отличните варненски атаки и разликата стигна 22 точки само за четвърт. През втората четвърт мачът продължи в абсолютно същото русло. Много грешки за Шумен, бързи атаки за Варна и преднината на гостите само за едно полувреме стигна 45 точки.

През третата част нашият тим показа по-добра защита и по-добро раздаване на топката в нападение, но дори това не помогна. Загубихме и третата четвърт – 11:21. В последната част юношите на Тича се забавляваха на терена, тройки влизаха в шуменския кош от всеки ъгъл, а на бърза атака варненци си позволяваха акробатични изпълнения. Последната четвърт бе спечелена от Черно море с 26:7, а срещата завърши 112:38.

На 26.11.2019 е следващия мач на Шумен. Нашият тим ще приеме в отложена среща Черноморец Бургас в зала „Младост“, а началният час е 12.00 ч.