Юноши(19): Победа и загуба за Шумен като домакин

Юношите на БК Шумен записаха победа и загуба в последния турнир от надпреварата в регион „Добруджа и Загоре“, група А, който се състоя вчера в Шумен. Юношите ни победиха Ънстопабъл Добрич с 80:75, но отстъпиха на Черноморец Бургас с 82:92. Така с 2 победи и 4 загуби Шумен остана 5 в крайното класиране на група А в региона. Днешните ни съперници от Ънстопабъл постигнаха същия актив, но остават зад нас заради по-лоша точкова разлика. Черноморец пък са втори с 5 победи и само 1 загуба.

Срещата с Ънастопабъл започна отлично за Шумен. Нашият тим играеше отлично в нападение, като основното ни оръжие бе стрелбата. Допускахме и малко грешки. След 10 минути игра поведохме със 7 точки – 27:20. През втората четвърт обаче стрелбата на шуменци не показа същата ефективност. Отборът от Добрич пък продължи да си вкарва положенията и отново записа 20 точки във втората четвърт, докато нашият тим остана със 17, но запази преднината си преди второто полувреме. През третата четвърт Шумен показа по-добра игра в защита и отново започнахме да увеличаваме разликата. В края на третата част водехме с 8 точки. В последната четвърт Ънстпабъл се опита да направи обрат, но шуменската защита бе на ниво и въпреки, че стрелбата ни отново се пропука, успяхме да удържим преднината и записахме победа – 80:75.

Вторият двубой бе срещу Черноморец, които вече си бяха осигурили второто място в класирането. Въпреки това юношите на бургаския тим се хвърлиха за победа. Шумен също изигра добра първа четвърт, в която играхме равностойно, но все пак Черноморец все превес в края и спечели с 21:19. Втората част също бе изключително равностойна и резултатът се движеше кош за кош, но отново в края бургазлии показаха по-голямо настояване и се оттеглиха на почивка с 5 точки преднина – 47:42. През второто полувреме Шумен продължи да се държи равностойно. Играта ни в защита бе на ниво, но в нападение не успяхме да се възползваме от повечето открили се възможности и частта завърши наравно 18:18. В последната четвърт Шумен се хвърли да съкрати изоставането си и наистина започнахме да бележим по-често, но активните действия в атака бяха за сметка на защитата. Черноморец се възползва и също вкара повечето си изстрели, спечелвайки частта с 27:26, а с това и мача – 92:82.

Снимка: архив на БК Шумен