Момичета(12): Шумен с перфектен актив след третия турнир във Велики Преслав

Шуменските момичета до 12 г. останаха непобедени във финалната фаза на регион „Добруджа“ за местата от 5 до 11. Нашият тим записа две нови победи на третия турнир в региона и запазва първото място с 6 победи от 6 мача. Шуменските момичета победиха Преслав с 44:11 и Вълци Разград в директен мач за първото място с 41:21.

Първият мач от турнира изправи шуменки срещу отбора на домакините от Преслав. Нашите момичета започнаха със силен баскетбол от самото начало и уверено спечелиха първата четвърт с 14:0. Втората петица на Шумен продължи с добрата игра и в защита, и в нападение. Преслав бе надигран с 14:3 и във втората четвърт. Почти нищо не се промени на игрището през второто полувреме. Отново 14:3 в третата четвърт, а в последната част Преслав все пак показа добра игра, но дори, пазейки се за мача с Разград, шуменки показаха класа и взеха и последната четвърт с 14:8 за крайното 44:11.

Вторият мач изправи шуменки срещу един от лидерите в групата – Вълци Разград, които имаха 4 победи и 1 загуба преди този двубой и при победа щяха да изместят Шумен от първото място. Нашите момичета нямаха нужда от допълнителна мотивация и от първата четвърт заиграха силно с желание за победа. Нашият тим взе първата четвърт с 12:4 и загатна за класата си. Втората четвърт бе дори по-добра за Шумен. Втората петица се хвърли с всички сили и след 14:3 си осигури аванс от 19 точки преди почивката. След подновяване на играта нашият тим хвърли всички сили в защита. Вълчиците от Разград също играеха с много желание и все пак успяха да намалят преднината на Шумен – 6:4 в тази част. В последната четвърт обаче Шумен вече играеше освободено и уверени, че победата ще е в наша полза. Шумен спечели частта с 11:8, с което и мача 41:21.

Последния турнир ще се проведе в Шабла, но на него Шумен няма да вземе участие. С двете победи във Велики Преслав шуменските момичета си осигуриха първо място в групата и респективно 5-то място в крайното класиране на регион „Добруджа“.