2023/24 ББЛ Б група – Изток, 4 кръг: Консуматорите – Шумен-3 84:75

Шумен-3 записа първата си загуба в първенството на ББЛ Б група – Изток. На четвъртия турнир за сезона провел се в добричката зала „Добротица“, шуменският тим отстъпи на Консуматорите със 75:84. Шуменските младежи остават на 3-то място във временното класиране с 3 победи и 1 загуба, докато днешния съперник е на 4-то място с 2 победи и 2 поражения.

Началото на срещата по нищо не подсказваше какъв ще е крайният завършек на мача. Шумен играеше отличен баскетбол – здрава защита, бързо движение на топката и точни стрелби. До средата на частта шуменци вече водеха със 7 точки водени от Васил Василев и точния му мерник от тройката. Консуматорите се опитваха да се задържат в резултата чрез Трендафилов и Коев, но нова тройка на Василев, както и пробиви на Никола Златев и Владислав Станев осигуриха 9 точки аванс на нашият тим след 10 минути игра – 22:13.

Втората четвърт обаче започна силно за консуматорите, които за 3 минути буквално изтриха преднината на Шумен след серия от 9:0. Нашите момчета отговориха и си върнахме преднината, но започна размяна на кошове, с което символичните домакини показаха, че нямат намерение да дават мача. В средата на частта варненският тим дори успя да излезе напред с 6 точки след кошове на Венцислав Минев и Виктор Налбантов. Шумен върна част от пасива след кошове на Влади Станев, но до края на полувремето Консуматорите диктуваха играта и в крайна сметка се оттеглиха на почивка с 9 точки аванс – 40:31.

Второто полувреме започна с размяна на кошове. Теодор Трендафилов продължи да тормози шуменската защита. Васко Василев пък вкара поредната си тройка за Шумен. Нашият тим се доближи до 4 точки в средата на третия период. Точно в тези минути обаче опита си казва думата. Варненци заиграха най-добрата си защита, намалиха шансовете на Шумен до минимум, а Божидар Рацъ и Трендафилов направиха аванса на Консуматорите 10 точки преди последната четвърт – 57:47.

Четвъртата част започна с размяна на кошове и разликата се запазваше 8-10 точки. Шумен се опитваше да се върне и играеше добре в нападение. Разликата бе 7 точки в средата на частта, когато две поредни тройки на Божидар Рацъ съвсем сломи духа на шуменските баскетболисти. До края на мача Консуматорите диктуваха темпото, което им помогна да запазят аванс от 10-на точки. Последния съдийски сигнал дойде при 84:75 в полза на варненци.

В следващия 5 кръг Шумен-3 ще се изправи срещу Светкавица – Мебел стил, като предстои да разберем къде и кога ще се изиграе срещата.

 

Можете да гледате запис от срещата тук:

Статистика от срещата