Юноши (19): БК Шумен победи Ънстопабъл в А група, Североизток

БК Шумен записа петата си победа в юношеската А група, регион „Североизток“. Момчетата на Янко Янков победиха за трети път  този сезон Ънстопабъл от Добрич със 72:57 и вече са сигурни за третото място. Добричлии пък така и не успяват да запишат първия си успех, това за тях е 9 загуба при юношите.

Мачът започна изключително слабо и за двата отбора, които се надпреварваха да правят грешки и да изпускат стрелби. Съперниците си бяха вкарали едва три коша до средата на първата четвърт. Ънстопабъл се показаха по-настоятелни и взеха крехък аванс, възползвайки се от грешките в нашия отбор и вкараха няколко коша на бърза атака. Многото нарушения извършени през първата част позволиха и на двата тима да запишат доста точки от наказателната линия, което помогна резултатността да се качи малко и първата част приключи при 14-16 в полза на Ънстопабъл.

Втората част Шумен заигра с агресивна зонова преса на половин игрище, което се отрази на резултата и Шумен поведе с 4 точки след четири минути игра. Разликата можеше да е много по-убедителна, но зелените продължиха да допускат елементарни грешки при разиграванията си. Момчетата от Ънстопабъл играеха добре в защита и успяваха да поддържат разлика от 4-6 точки в полза на домакините. В самия край на частта, при 5 точки разлика за Шумен, Виктор Серафимов хвърли една бомба от тройката и със сирена изведе Шумен 34:26 след едно полувреме.

Второто полувреме започна добре за гостите, които с добра игра в защита и бързи атаки стопиха преднината на шуменци. Двубоят продължи кош за кош, а двата отбора повториха първата четвърт, в която неточните стрелби и грешките преобладаваха. Минута и половина преди края на частта резултатът бе равен 42:42, когато Виктор Серафимов изведе Шумен напред след бърза атака. Въпреки че цялата третата част стрелбата на нашия тим не вървеше, Теодор Димитров отбеляза тройка в самия ѝ край, за да даде аванс от 5 точки за домакините.

В четвъртата част, нашият тим избухна с точни стрелби. Димитров вкара още две тройки и вдигна публиката на крака. Радев също отбеляза няколко впечатляващи коша, единия от които с издърпване назад през високия над 200 см. център на гостите в последната секунда от атаката. Серафимов, Николов и Атанас Колев пък помагаха с асистенции. Зоновата преса също свърши своята работа, въпреки че в сами край на мача добричлии вече я бяха разгадали, но твърде късно. Шумен спечели със 72:57 и си осигури третото място в крайното класиране.

В следващия кръг нашият отбор почива, а последният мач от редовния сезон е срещу Черно море Тича във Варна на 29.03.2017 от 12.00 часа в зала Христо Борисов.