Юноши (19): Шумен не успя да изненада фаворита Балкан в полуфинала на републиканското

Юношите на Шумен загубиха с 59:74 в полуфинала на финалите на държавното първенство. Шуменци играха равностойно в три от четирите части срещу действащия шампион, който утре ще защитава титлата си срещу ЦСКА, който победи Академик Бултекс 99. Шумен и пловдивския Академик ще се изправят в мач за бронзовите медали.

Мачът започна равностойно с размяна на кошове. Все пак двата отбора играха преди седмица във финала за Купата се познаваха много добре. Шуменската защита в тази първа четвърт бе на много високо ниво и нашият тим не допускаше лесни точки. Нападението ни пък разчиташе на пробиви и бързи атаки, които в повечето случаи завършваха с кош. В средата на частта Шумен отвори разлика, от 5-6 точки, която запази до края на първата четвърт и я затвори при 23:17.

Балкан прие предизвикателството във втората четвърт. Отборът от Ботевград изигра една от най-силните си части този сезон. Защитата на зелено-белите бе просто непробиваема в тази част. Шумен успя да стигне до едва 4 точки в тази част. Нападението на Балкан пък си вкара повечето изстрели и в края на първото полувреме имаше аванс от 13 точки – 40:27.

Добрата защита на Балкан продължи и през втората четвърт. Шумен обаче също играеше добре в защита и изравни играта, но балканци продължиха да поддържат аванс от 12-15 точки през цялата трета част. Играта и на двата тима страдаше и от грешки в този период, а в края Шумен изоставаше с още 3 точки – 39:55.

В последната част и двата отбора започнаха да вкарват повече и цялата част се играеше кош за кош, което беше напълно по вкуса на Балкан, който запази преднината си от 15 точки през цялата четвърт. В крайна сметка Шумен спечели частта с точка – 20:19, но Балкан затвори мача с победа – 74:59.

Утре от 15.30 ч. Шумен и Академик Бултекс 99 се изправят в мач за бронзовите медали, а от 17.30 ч. Балкан и ЦСКА ще излъчат новия шампион на България при юношите.

Снимка: BGbasket.com

 

Можете да гледате запис от срещата тук:

Статистика от срещата