Юноши(19): Шумен отстъпи минимално на Септември в домакинството си

Юношите на БК Шумен загубиха от Септември София в квалификациите за републиканско първенство миналата неделя. В първият мач игран в Шумен, гостите от София се наложиха минимално с две точки – 81:83.

Двубоят в Шумен започна изключително равностойно. Двата отбора изиграха много качествена първа четвърт, в която показаха отлични умения в нападение. Добрата стрелба доведе до добра резултатност, като софиянци все пак вкараха точка повече затвориха първата четвърт с аванс – 25:24. През втората четвърт отборите продължиха да играят кош за кош, като разликата не се качваше повече от 2-3 точки. В края на полувремето юношите на Септември показа по-точна стрелба и се оттеглиха на почивка с 4 точки преднина – 43:47. Второто полувреме започна със по-добра игра на Септември в защита. Софиянци спряха голяма част от Шуменските нападения и се възползваха от грешките ни, за да поведат с 10 точки. В края на третата част обаче Шумен също показа здрава защита и след няколко добри бързи атаки изравни резултата – 17:17 в третата четвърт. В последната четвърт Шумен направи всичко възможно да обърне резултата в своя полза. Шуменци показаха добра стрелба, но софиянци намериха начин да поддържат разликата в своя полза. Нашите юноши все пак спечелиха последната част с 21:19, но Септември удържа преднина от 2 точки за крайното 81:83.

Реваншът е на 27.05.2021 в София, а за да се класират за финалите, нашите юноши трябва да победят с повече от 2 точки. Ако втората среща завърши с победа точно две точки за Шумен ще се играе продължение.

Снимка: архив на БК Шумен