Юноши (17): Шумен с две убедителни победи в края на редовния сезон

Юношите на Шумен записаха две убедителни победи в края на редовния сезон в регион „Изток“. На последния турнир провел се в Русе, момчетата водени от Звонко Папак победиха Етър – 49 със 110:31 и Чавдар Троян със 115:42. Шумен завършва на второ място в региона с 4 победи и 1 загуба. Първи е отбора на Дунав Русе 2016 с 5 победи, а трети са Черноморец Бургас с 3 победи от петте мача.

В първия двубой срещу Етър – 49 шуменските юноши започнаха концентрирано с много добра игра в защита, която допусна едва 6 точки в първата четвърт. Добрата отбрана бе в основата и на доброто нападение, което почти не пропускаше в първите 10 минути и записа 34 точки. Втората четвърт бе копие на първата с разликата, че и двата отбора вкараха по един кош повече и Шумен се оттегли на почивка с преднина от 55 точки – 70:15. През второто полувреме съвсем очаквано играта забави своето темпо. Защитата на Шумен обаче продължи да бъде на ниво и трудностите на отбора от Велико Търново в нападение не бяха решени. Шумен взе третата част с 21:6 и последната четвърт с 19:10 за крайното 110:31.

Шуменските юноши започнаха ударно и вторият двубой срещу Чавдар Троян. Нашият тим записа цели 38 точки в първата четвърт. Шуменци почти нямаха пропуски и процентът на стрелба бе близо до 100. Защитата ни също бе на ниво и спря троянци до само0 12 точки в първия период. Добрата стрелба на шуменци продължи и във втората четвърт. Тройките сякаш валяха в русенската зала „Дунав“. Шумен отново вкара над 30 точки във втората четвърт, а Чавдар стигна до едва 10. Както в първия мач и сега след почивката Шумен намали темпото през второто полувреме и очаквано резултатността падна, но юношите не спряха да увеличават аванса си, който стигна 73 точки в края на мача – 115:42.