2023/24 ББЛ Б група – Изток, 12 кръг: Черно море MK Lighting – Шумен-3 39:96

Третият представителен отбор на Шумен записа 6 победа в първенството на ББЛ Б група – Изток. Нашият тим се наложи над Черно море MK Lighting с 96:39 в мач от 12 кръг. Така с 6 победи и 4 загуби, шуменци заемат 6-то място във временното класиране, но са и с 2 отложени мача. Черно море MK Lighting са на 9-та позиция с 2 победи и 9 загуби.

Срещата започна ударно за Шумен – нашият тим играеше отлично в защита и не даваше никакви шансове на варненци за точки. За цялата първа четвърт, Черно море отбеляза едва 3 точки. Радостин Божилов, Владислав Станев и Димитър Стоянов пък се разиграха в нападение за нашият тим и след 10 минути игра мачът бе решен – 29:3. През втората четвърт съвсем очаквано Шумен намали темпото, започна да играе малко по-отпуснато и варненци започнаха да вкарват част от стрелбите си. От страна на Шумен ефективността бе по-ниско, но все пак по-добра от тази на съперника и до почивката нашият тим увеличи преднината си с още 7 точки – 46:13.

В началото на второто полувреме играта бе много по-равностойно. Младият варненски тим показа, че може да бележи, но пък в защита продължаваше да позволява на Шумен да бележи лесни точки. Радостин Божилов и Росен Узунов бяха основната заплаха за коша на варненци през тази четвърт и Шумен я спечели с 20:16. В последната четвърт Черно море явно отпадна духом, но Шумен не спря да бележи. Нашият тим показа отличен мерник от средно и далечно разстояние. Джанер Асенов вкара три поредни тройки за по-малко от минута, завършвайки мача с 5 от 6 стрелба зад линията за 3 точки! Асенов и Станев бяха най-резултатни за шуменски баскетболист със съответно 23 и 25 точки, а Джанер продължи да тормози защитата на домакините до края на мача, който дойде при 96:39 в полза на шуменци.

В 13 кръг Шумен ще се изправи срещу отбора на Консуматорите.

 

Можете да гледате запис от срещата тук:

Статистика от срещата