2023/24 ББЛ Б група – Изток, 2 кръг: Шумен-3 – Черно море MK Lighting 88:57

Третия шуменски отбор в мъжкия баскетбол записа третия си успех в ББЛ Б група – Изток след като се наложи над Черно море MK Lighting с 88:57 като домакин в зала „Младост“. След драматичната победа в предишния кръг след продължение, шуменци днес показаха най-доброто, на което са способни срещу отбор, който реално е на същата възраст като нашите момчета от третия отбор. Шуменци са лидери във временното класиране с 3 победи от 3 мача.

Срещата започна с тотална доминация на Шумен под двата коша. Шуменските високи играчи доминираха тотално над съперника. Радостин Божилов и Владислав Станев бяха ефективни както в защита, така и в нападение. Отлично в атака се включваше и Росен Узунов. Само за една четвърт шуменци си осигуриха аванс от 16 точки – 26:10. През втората четвърт „моряците“ показаха доста по-добра игра. Но шуменци нямаха намерение да връщат гостите в мача. Нашият тим продължи да бележи в голяма част от атаките си и не само задържа преднината си, но и я увеличи до 19 точки – 46:27.

След почивката играта продължи в същото русло, въпреки че успеваемостта и на двата тима не бе на същото ниво. Шумен продължаваше да разчита на Станев и Божилов за точки, но добре в тази част се включиха още Стоян Славейков и Емир Февзи. Преднината на шуменци се увеличи с още три точки след третата четвърт – 65:43. В последния период шуменските баскетболисти играеха със самочувствие и не дадоха никакъв шанс на противника да си помисли за доближаване, напротив разликата бе увеличена с още 9 точки за крайното 88:57.

В следващия кръг шуменци се изправят срещу „Консуматорите“, които до момента са с 1 победа и 1 загуба.

 

Можете да гледате запис от срещата тук:

Статистика от срещата